Virtueel bedrijfsbezoek vanuit de klas

Peelhorst Actueel Geplaatst op: 16 juni 2014

Kinderen weten vaak niet waar hun eten werkelijk vandaan komt. Om de kloof tussen boer en burger te verkleinen zijn drie studenten van HAS hogeschool het project ‘Digitale inkijk op het boerenbedrijf’ gestart: een virtueel bezoek aan de boer vanuit het klaslokaal.

De eerste pilot van het project ‘Digitale inkijk op het boerenbedrijf’ was op donderdag 17 april 2014 met groep 6/7 van basisschool d' Uylenborch in Almkerk en melkveehoudster Loekie Martens in Vinkel. De kinderen maakten eerst ter voorbereiding een woordweb over ‘de koe’. Tijdens het maken van het woordweb kwamen veel vragen naar boven. Vervolgens werd een verbinding gemaakt tussen de smartphone van de melkveehoudster en de computer van de school, en konden de kinderen live hun vragen stellen. De digitale inkijk was een succes en zowel de leerlingen, leerkracht als de melkveehoudster waren enthousiast.

‘Digitale inkijk op het boerenbedrijf’ is niet alleen bedoeld voor basisscholen, maar ook voor andere scholen, studieclubs en iedereen die hier interesse in heeft. Mocht u meer informatie willen over de digitale inkijk, mail dan  naar: digitaleinkijkboerenbedrijf@gmail.com of bezoek de Facebookpagina.


Fotogalerij

Tags:

boer-burger

Categorieën:

Stad & land

Voeg een reactie toe

Gerelateerde evenementenRSS Feed

  • Geen resultaten gevonden.