Peelhorst wordt FoodUp!

Overig nieuws Geplaatst op: 24 mei 2016

Na 4,5 jaar Netwerk de Peelhorst is het tijd voor een nieuwe fase: we gaan verder als FoodUp! Brabant, het netwerk voor gezond, eerlijk en lekker voedsel.

Maar niet zonder afscheid te nemen van Peelhorst. Want er is veel moois om op terug te kijken! Allereerst is er een groot netwerk gebouwd van mensen die stappen willen zetten richting een veehouderij die goed is voor mens, dier en omgeving. Mensen die elkaar nu weten te vinden en samen werken aan concrete projecten, zoals de SnoertsePlak.

Ook is onder de naam 'Foodlabbrabant' een structurele koppeling gemaakt met het agrarisch onderwijs: tijdens de Minor Wereldwijde Voedseldialoog hebben circa 60 studenten nieuwe ideeën ontwikkeld voor 12 innovatieve projecten.

And last but not least: vanuit het Netwerk de Peelhorst (Urgentieteam Veehouderij) is ook een bijdrage geleverd aan het oplossen van een aantal knelpunten tussen boeren, burgers en overheden. 

Het hele systeem

Op basis van de ervaringen van het Netwerk de Peelhorst gaan we verder onder de vlag FoodUp! Brabant. Bij FoodUp! Brabant staat gezond, eerlijk en lekker voedsel centraal. Een veehouderij die goed is voor mens, dier en omgeving maakt hier onderdeel van uit. Berichten hierover kunt u dan ook blijven lezen op de website www.foodupbrabant.nl.

Wat is FoodUp! Brabant?

Bij FoodUp! Brabant zijn alle liefhebbers van lekker, gezond en eerlijk eten welkom: van veehouders, groentetelers en consumenten tot retailers, creatievelingen en onderzoekers. Doel van het netwerk: mensen met elkaar in contact brengen, zodat nieuwe ideeën ontstaan en projecten naar een hoger plan getild worden. Samen bouwen we zo aan een moderne en duurzame agrofoodsector mét toekomst.

Aan de slag!

Ideeën zijn meer dan welkom. Maak een profiel aan op de website www.foodupbrabant.nl, deel uw gedachten en vind inspirerende partners. Zoekt u iemand, wilt u een idee verder brengen, concreter maken of toetsen? Het team van FoodUp! (mensen met verschillende achtergronden) kan u verder helpen of in contact brengen met interessante mensen.

Doet u mee?

Met nieuwe energie gaan wij verder. We willen iedereen uit Netwerk de Peelhorst bedanken voor de inspirerende en leerzame tijd. Én we nodigen u van harte uit om u bij FoodUp! Brabant aan te sluiten. Doe op de projectpagina inspiratie op, maak een profiel aan en vind gelijkgestemden. Ook kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief. Tot ziens bij FoodUp!

Contact

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem contact op met het ondersteuningsteam.

  • Marcel Webster
  • Functie:Regionaal proces, communicatie, beheer twitteraccount
  • Tel:06-55686967
  • E-mail:

Voeg een reactie toe

Opinie gerelateerdRSS Feed

  • Geen resultaten gevonden.

Gerelateerd nieuwsRSS Feed

  • Geen resultaten gevonden.

Gerelateerde evenementenRSS Feed

  • Geen resultaten gevonden.