Themasessie Brabantberaad - De uitdagingen voor gezondheid en agrofood

Organisator: Provincie Noord-Brabant
Locatie: ‘In de Roos”, Zuiderparkweg 282, ’s-Hertogenbosch
Datum: 1 apr 2014, 17:45 - 21:30

Het thema gezondheid kent in de agrofoodsector vele aspecten en invalshoeken. De Provinciale Raad Gezondheid, de GGD-en en het Brabants Kennisnetwerk Zoönosen gaan daarover in gesprek tijdens de themasessie Gezondheid op 1 april a.s. Rode draad is hoe gezondheid als terugkerend item meegenomen kan worden bij de ontwikkeling van een sterke agrofoodsector.

De bijeenkomst is alleen voor leden van het Brabantberaad.

De agrofood sector staat voor een aantal uitdagingen. Om daar invulling aan te kunnen geven, wordt ingezoomd een aantal hamvragen:

  • Waarom is het belangrijk dat gezondheid wordt opgenomen  in de ontwikkelingen naar een duurzame veehouderij?
  • Hoe wordt gezondheid stapsgewijs opgenomen in de Brabante Zorgvuldigheidsscore Veehouderij (BZV)?
  • Wat is de toegevoegde waarde van community farming en innovaties in de voedselketen voor gezondheid?

Programma
17:45 – 18:30  
Ontvangst en buffet

18:30 
Opening  door Mariet Paes en gedeputeerde Yves de Boer

18.40              
Alfons Olde Loohuis (huisarts en lid Brabants Kennisnetwerk Zoönosen) over de zorgen in de medische wereld m.b.t. de agrofoodsector

18:55
Franca Hikspoors; een verontruste burger en omwonende van intensieve veehouderij die ons deelgenoot maakt van haar zorgen

19.05
Zaalgesprek met panel waarin de verschillende aspecten van gezondheid in de BZV en Agrofood aan de orde komen. Panelleden zijn:  Renske Nijdam (GGD), Henk Jans (GGD), Marlie van Santvoort (Provinciale Raad Gezondheid), Theo van de Ven (gemeente Oirschot), Hans Verhoeven (Varkenshouder), Alfons Olde Loohuis en Franca Hikspoors.

20.00
Pauze

20.15
Interactieve sessie over sociale innovatie (community farming) en voedselinnovatie (Beter eten, Beter leven) met boeren, burgers en andere stakeholders o.l.v. Mariet Paes en Myrtille Timmers van de Provinciale Raad Gezondheid.

21.10
Jan Hendrik Ockels geeft zijn inzichten over de avond

21.20
Slotwoord door Brigite van Haaften, gedeputeerde Cultuur en Samenleving

21.30
Afsluiting en borrel
 

Voor meer informatie kunt u contatct opnemen met Renate Werkhoven, projectleider Agrofood en Gezondheid, via rwerkhoven@brabant.nl, 06-55686635.

Voeg een reactie toe