Snoertseplak Deurne

Organisator: De Snoertseplak
Locatie: de Snoertseplak, Snoertsebaan 28, Liessel
Datum: 28 sep 2015, 19:00 - 22:00

Van hoofdpijndossier naar dé plek waar Deurne en haar inwoners nieuwe vormen van landbouw en veeteelt kunnen gaan ontwikkelen. De Snoertseplak – voor velen beter bekend als het voormalige ASVAM-terrein – biedt mogelijkheden om alternatieven voor de huidige bio-industrie te ontwikkelen. Waarom? Omdat zowel boeren als burgers baat hebben bij zo’n Boerderij van de Toekomst. Wil je als bewoner van De Peel zelf meedenken in en meebouwen? Dat kan, kom op 28 september naar de Snoertsebaan 28 te Liessel.

Op uitnodiging van de initiatiefnemers van de Snoertseplak kijken burgers, boeren, ambtenaren, ondernemers en andere betrokkenen uit het Peeldorp hoe een levensvatbare en maatschappelijk geaccepteerde agrarische onderneming eruit zou kunnen zien. Na de eerset openbare bijeenkomst op 28 september zullen deelnemers  gevraagd worden om op persoonlijke titel deel te nemen. De samenwerking moet medio 2016 een programma van eisen opleveren op basis waarvan (agrarische) ondernemers aan de slag kunnen op het perceel.

Balans leefbaarheid en ondernemerschap

Binnen het initiatief de Snoertseplak kijken de deelnemers vanuit een gezamenlijk belang hoe ze ambities van agrarische ondernemers en de leefbaarheid in het Deurnese buitengebied kunnen samenbrengen in een toekomstbeeld voor de landbouw en de veehouderij in De Peel.

De Snoertseplak zoekt nadrukkelijk naar mensen die het een uitdaging vinden om mee te denken over nieuwe producten, andere bedrijfsmodellen en innovatieve technieken. Het platform biedt een prachtige gelegenheid om zelf een tastbare bijdrage te leveren aan agrofood- en boerderijconcepten die boer en burger blij maken; die goed zijn voor mens, dier en hun directe omgeving.

Uitnodiging

Grijp de kans om bij te dragen en kom 28 september langs op de Snoertseplak. Onder het genot van een hapje, drankje en muziek maken we graag kennis met je en vertellen we graag meer over het proces waar we je graag bij betrekken. Je kunt tevens luisteren naar Paul Bos (Boer Bos) die onder de rook van Schiphol samenwerken, duurzaamheid en innovatie met elkaar probeert te verbinden.


Waar: De Snoertseplak, Snoertsebaan 28, Liessel
Wanneer: maandag 28 september 2015, 19:00 tot 22:00 uur
Aanmelden bij Anne: snoertseplak@gmail.com
@Snoertseplak

Voeg een reactie toe

Opinie gerelateerdRSS Feed

  • Geen resultaten gevonden.

Gerelateerd nieuwsRSS Feed

  • Geen resultaten gevonden.

Gerelateerde evenementenRSS Feed

  • Geen resultaten gevonden.